Fietsrij

Wij vinden verkeersveiligheid erg belangrijk. 

Jaarlijks worden er door onze werkgroep ‘verkeer’ enkele acties georganiseerd. We vragen ook aan u als ouder om hierin verantwoordelijkheid op te nemen: spreek met uw kind over veiligheid in het verkeer, zorg ervoor dat hij/zij altijd een fluovestje draagt, heb zelf aandacht voor de verkeersregels, parkeer enkel op de voorziene plaatsen, ...

Als school organiseren wij ook een fietsrij voor de leerlingen van onze lagere school. De leerkracht die de fietsrij begeleidt, vertrekt tussen de 5 en 10 minuten na schooltijd. De leerlingen die op dat moment klaar staan aan de poort van de fietsenstalling worden door de leerkracht meegenomen. We vragen aan u om zelf duidelijk met uw kind af te spreken wanneer hij/zij deelneemt aan de fietsrij. Wij doen als school geen controle op aanwezigheid. We vragen wel aan u als ouder om kinderen die alleen naar huis moeten gaan zoveel mogelijk te stimuleren aan de fietsrij deel te nemen. Zo leren we hen om zich op een veilige manier te verplaatsen in het verkeer. Oudere kinderen die mee fietsen kunnen het goede voorbeeld geven aan jongere kinderen. Alle kinderen die met de fietsrij mee rijden, dragen verplicht een fluovestje.


Onze fietsrij legt volgende route af:


Spreek met uw kind af welke de veiligste weg naar huis is, waar zij de fietsrij best verlaten en hoe ze zelfstandig verder kunnen fietsen.